default-logo

Bliv frivillig

ME Foreningen vil gerne have hjælp af alle, som ønsker at give en hånd med i foreningens arbejde. Måske er du selv for syg til at gøre noget, men har du en ven eller noget familie der kan bidrage med en frivillig indsats er der altid brug for det i foreningen.

Vi har nogle ideer til, hvordan du kan gøre en kæmpe forskel for de cirka 14.000 ME-patienter, der anslås at være i Danmark. Måske har du selv en ide?

Ideer til frivilligt arbejde for os

  • Etabler eller støt lokale grupper. Mange af ME Foreningens hårdt ramte medlemmer har ikke selv kræfter til at organisere lokale netværk eller arrangementer, men de kan have stor glæde af at deltage i et. Din indsats kan få stor betydning, hvis du fx i samarbejde med Foreningen etablerer en gruppe i dit lokalmiljø under ME Foreningen eller støtter med din hjælp til medlemsaktiviteter,  foredrag eller lign.
  • Stå for en filmvisning af UNREST. UNREST er en ME-dokumentarfilm, der givet et godt indblik i, hvordan det er at leve med sygdommen. Som frivillig kan du bidrage til at udbrede kendskabet til ME ved at stå for en filmvisning sammen med ME Foreningen, fx i din lokale biograf. På sekretariatet hjælper vi dig med råd og økonomi. Du kan også læse denne 9-trinsguide til visning af UNREST i dit lokalområde.
  • Hjælp med små og store opgaver – tilmeld dig vores ressourcebank. Har du lyst til at give en hånd i foreningsarbejdet uden at binde dig til noget? Kan du fx bidrage med: oversættelsesarbejde, korrekturlæsning eller fondsansøgninger? Er du fx sundhedsvidenskabeligt uddannet (kemiker, sygeplejerske, læge, biolog eller andet)? Så er vi også meget interesserede i at trække på dine kompetancer.
  • Praktisk hjælp ved den årlige demonstration 12. maj. Hvert år afholdes den interantionale ME-dag på Kgs. Nytorv i København, hvor vi gør opmærksom på de millioner af ME-patienters liv, der spildes, fordi de ikke får den rette hjælp. Bor du andre steder i landet og har mod på sætte et 12.maj arrangement op i din by så hører sekretariatet gerne fra dig. Du kan læse mere på Facebooksiden #MillionsMissing eller kontakte Helle Rasmussen via Facebook-siden for yderligere oplysninger.
  • Har du selv en helt tredje ide? Du kan fx gøre som den raske unge gymnasieelev Yasmin el Youssef, der løb en halvmaraton for ME. I den forbindelse arrangerede hun en indsamling til fordel for de ME-patienter, der ikke selv kan løbe. Se artiklen om Yasmin i medlemsbladet ME nyt. Hun fik ideen efter at have set dokumentarfilmen UNREST på TedTalk

Sådan bliver du frivillig
Hvis du vil hjælpe ME Foreningen og støtte os som frivillig, så send dit navn og adresse, mail og telefonnummer til sekretariat@me-foreningen.dk. Du vil blive ringet op, så vi kan tage en snak om, hvad du har lyst til, og hvad du tænker du kan bidrage med som frivillig i ME Foreningen.

Under alle omstændigheder vil du som frivillig for ME Foreningen komme til at lære nogle nye mennesker at kende og få et netværk af andre ME-ramte.

Hjælp os med at hjælpe dig – vi glæder os til at høre fra dig på sekretariat@me-foreningen.dk